Όταν τα βότανα γίνονται σαπούνι…

  • Post author:
  • Post category:Botanistas

Τα σαπούνια Botanistasbotanistas παρασκευάζονται από άριστες πρώτες ύλες. Τα βασικά συστατικά μας είναι ελληνικό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ψυχρής έκθλιψης και βιολογικά βότανα της ελληνικής γης που, στην συντριπτική τους πλειοψηφία, συλλέγονται από εμάς με αγάπη, γνώση και κυρίως σεβασμό στην φύση.

Όλα μας τα σαπούνια παράγονται με την ψυχρή μέθοδο σαπωνοποίησης ώστε να διατηρούνται στο ακέραιο οι ευεργετικές ιδιότητες των υλικών.  Αφήνουν το δέρμα τέλεια ενυδατωμένο καθώς  διατηρούν την παραγόμενη γλυκερίνη που δημιουργείται κατά τη διαδικασία της σαπωνοποίησης. Επίσης,  δεν επιβαρύνουν τον υδροφόρο ορίζοντα, δεν δοκιμάζονται σε ζώα και η παραγωγή τους γίνεται σε μικρή κλίμακα κι έτσι επιτυγχάνεται καλύτερος έλεγχος της όλης διαδικασίας καθώς και του τελικού προϊόντος.

Τα σαπούνια χωρίζονται κατά βάση σε δύο κατηγορίες. Τα καλλυντικά σαπούνια (σαπούνια πολυτελείας) και τα απορρυπαντικά σαπούνια. Στην πρώτη κατηγορία κατατάσσονται τα σαπούνια εκείνα που εκτός από την καθαριστική τους ιδιότητα ενυδατώνουν την επιδερμίδα, καθαρίζουν σε βάθος χωρίς να προκαλούν ερεθισμούς, κνησμό ή ξηρότητα.  Χαρίζουν απαλότητα και ελαστικότητα και επαναφέρουν στο δέρμα την φυσική λειτουργία του για επούλωση. Στην δεύτερη κατηγορία θα αναφερθούμε στα κοινά σαπούνια του εμπορίου τα οποία παράγονται με αμφιβόλου ποιότητας και προέλευσης λίπη, μεταξύ αυτών και ζωικά. Ξεχωρίζουν από την χαμηλή τιμή και την κακή ποιότητα. Την διαφορά την αντιλαμβάνεται ο καταναλωτής όταν δοκιμάσει να χρησιμοποιήσει ένα καλλυντικό σαπούνι. Τα απορρυπαντικά σαπούνια παρασκευάζονται με την θερμή μέθοδο σαπωνοποίησης διότι, όπως είπαμε και παραπάνω, κατά βάση έχουν ως πρώτο συστατικό κακής ποιότητας πρώτες ύλες, δηλαδή λάδια που έχουν υποστεί επεξεργασία με χημικούς διαλύτες (ραφιναρισμένα). Οπότε δεν μπορούν να προσφέρουν τίποτα περισσότερο στην επιδερμίδα πέρα από τον καθαρισμό της.

Επίσης, μια μεγάλη παρανόηση είναι ότι το πράσινο σαπούνι είναι ταυτόχρονα αγνό και φυσικό σαπούνι. Το παραγόμενο προϊόν από σαπωνοποίηση  ελαιολάδου είναι λευκό, σε αντίθεση με το παραγόμενο προϊόν από σαπωνοποίηση πυρηνέλαιου που είναι πράσινο. Το πράσινο σαπούνι ανήκει στην δεύτερη κατηγορία, σ’ αυτή των απορρυπαντικών σαπουνιών που αναλύσαμε παραπάνω.

Αξίζει να ανακαλύψεις την μαγεία του καλλυντικού σαπουνιού!

Τα σαπούνια Botanistas είναι εκατό τοις εκατό χειροποίητα. Από την ανάδευση των υλικών μέχρι και την συσκευασία, που είναι το τελικό στάδιο, όλα τα σαπούνια περνάνε ένα-ένα από τα χέρια μας.

Έτσι το κάθε σαπούνι μας είναι μοναδικό!